fbpx

Tømmerolje

Vår spesialutviklede tømmerolje er satt sammen av ren tretjære, linolje og terpentin. Dette resulterer i et produkt som gir tømmer og stavlaft det beste utrykket, og samtidig sikrer oljen god beskyttelse mot vær og vind. Oljen trenger godt inn i sprekker, særlig i mefar og lafteknuter, og ellers på stokk og plank.

Bruksområder

Alt av høvlet(glatt) og uhøvlet(ru) materiale

  • Tømmer
  • Stav og laft
  • Villmarkskledning
  • Tretak

Forbruk:
4 – 6m2 per liter

Tømmer

Tømmerets glatte overflate stiller helt spesielle krav til overflatebehandlingen. Tjære er det eneste stoffet som har god nok inntrengnings- og vedheftsegenskaper for glatt underlag. Den antikvariske metoden for behandling av tømmerbygninger og stavkirker er innkoking av tjære og påføring mens tjæra er svært varm. Dette gir en meget god beskyttelse, men metoden er svært arbeidskrevende og forutsetter god kunnskap om utførelsen – en kunnskap de færreste besitter i dag. Derfor har MøreTyri utviklet spesialprodukter for tømmerbehandling. Hovedingrediensene er ren tretjære, linolje og terpentin. Dette har resultert i et produkt som gir tømmeret et riktig utseende samtidig som det sikrer god beskyttelse mot vær og vind. 

Stavlaft

Stavlaft er en kombinasjon av tømmer og uhøvla kledning. Det er viktig å ta hensyn til tømmeret når man skal behandle slike bygninger. Tømmerets glatte overflate stiller helt spesielle krav til overflatebehandlingen. Tjære er det eneste stoffet som har god nok inntrengings- og vedheftegenskaper for slikt underlag. Vi har utviklet en spesialblanding, ferdig til bruk, for tømmer og annet glatt ,(høvla) trevirke, Møretyri Tømmerolje . Høyt tjæreinnhold gir ekstremt godt feste og riktig utseende, både på tømmeret og det uhøvlede panelet på stavlaftbygg. 

Villmarkskledning

Ukanta kledning,eller såkalt villmarkspanel, er mye brukt på hus og hytter.Det gir bygningen et røft utseende som passer godt inn i naturen. Når det gjelder overflatebehandling av villmarkskledning,har man gjerne også et ønske om et røft,rustikt utseende som passer til denne stilen. Møretyri Tømmerolje gir en matt overflate som fremhever trestrukturen og gir treet liv og glød,samt at produktet sikrer god beskyttelse. Værslitasje og sol vil gjøre at veggene ”forandrer” seg etter hvert som åra går,og dette er jo en del av sjarmen ved denne type bygg. Ved bruk av Møretyri Tømmerolje er ingen form for grunning nødvendig !

Ønskes en overflate med mer glans og stabilt utseende ,kan man gjerne bruke Møretyri Tjærebeis. Dersom det er brukt transparent oljebeis eller tjærebeis tidligere og denne har et noenlunde jevnt utseende,kan man også benytte Møretyri Tjærebeis.

Forbehandling
Underlaget skal ikke grunnes eller forbehandles med noe før påføring av Møretyri Tømmerolje.
Påføring
Vi anbefaler på påføring med rund kost. Første strøk i byggeåret, andre strøk innen ett til to år etter oppføring Værvegg (som regel vestvegg) og solvegg (sørvegg) gis ett ekstra strøk i løpet av de neste to til tre årene  
Vedlikehold
Vedlikehold blir å påføre mer olje når man eventuelt ønsker å friske opp fargen igjen. Men husk at slike bygninger godt kan få lov å eldes av vær og sol uten å stadig måtte vedlikeholdes.  
Spesielle forholdsregler
Unngå å plassere vannspredere og lignende slik at veggen blir utsatt for vanndusj sammen med sol. Dette kan føre til misfarging av overflaten.
Advarsel

Vi gjør vårt beste for at du skal være fornøyd

Våre salgs- og leveringsbetingelser:

  • Standardvarer sendes vanligvis samme dag ved bestilling før kl.12.00
  • Rask levering, 1-3 dager
  • For spesialblandinger må det påberegnes noen dager ekstra levering
  • Eksempel på fraktpris: 10L til Oslo 229,- inkl. mva.
  • Faktura sendes ca. 3 dager etter levering
  • Vi sender gratis fargeprøver

Kontakt oss gjerne for fargeprøver, bestilling, eller mer informasjon

10 + 12 =

Følg oss på instagram for å få tips og inspirasjon til bruk av våre produkt. Bruk gjerne #møretyri når du poster på instagram du også.

[instagram-feed id="2860309810"]

Del dine bilder med oss

MØRETYRI AS

Glåmsmyrvegen 163
6683 Vågland, NORWAY

Åpningstider

01.04 - 31.08: Mandag-Fredag: 0800-1600
01.09 - 31.03: Mandag-Fredag: 0800-1530
01.05 - 31.08: Lørdag : 1000-1400
01.09 - 30.04: Lørdag : Stengt