fbpx

MøreTyri

ble etablert av gründer Vidar Henden, med idéen om å kunne fremstille fin tretjære av gammel tyrirot ved hjelp av moderne teknikk, og lage blandingsprodukter av tjære og andre naturprodukter som er nøye tilpasset ulike bruksområder innen trebehandling.

Tidslinje:

1998: Møretyri Vidar Henden ble etablert, og første driftsbygning ble oppført. Mange av våre produkter ble utviklet da, og markedsført gjennom messer og annonser.

2009: Linomal – Ekte linoljemaling ble et nytt produkt i sortimentet. Denne ble nr.2 i Riksantikvarens test av nordens linoljemalinger på markedet i 2021.

2014: Møretyri Vidar Henden ble omdannet til Møretyri AS.

2018: Ny produksjonshall på 1200 m2 ble bygd, og tatt i bruk våren 2019.

2019: Vidar går av med pensjon, og Erlend tar over som daglig leder.

2020: Nettbutikk ble utviklet og satt i drift. Korona kom til landet, og kombinasjonen med kvalitetsprodukter for hus, hytter og hjem kombinert med nettbutikk gjorde stor suksess med 50% økt omsetning.

I dag er vi 7 ansatte som utgjør til sammen 5 årsverk, deriblant Vidars fem barn: Peter, Eivind, Vegard, Møyfrid og Erlend, i tillegg til Elise og Kim.

 

Her finner du oss

Glåmsmyrvegen 163

6683 VAGLAND, NORWAY

T (+47) 71556099

M post@moretyri.no

Vi er ikke fornøyd før du er fornøyd!

Erlend Henden

En blid og trivelig alt-mulig-mann, som jobber mye med administrasjon og daglig drift. Erlend gjør alt fra fargeblanding til administrasjon og oppsett av nettbutikken. Det er som regel Erlend du treffer på telefonen, og han har alltid et godt tips eller god anbefaling til bruk av MøreTyris produkter.

Vegard Henden

Dette er MøreTyris egen MacGyver, minus signatursveisen. Vegard lager egne maskiner av det han måtte finne, og har alltid en smart løsning til et hvert behov som måtte dukke opp. Man kan mildt sagt si at han er en ressurs i alle ledd av MøreTyris produksjon og drift.

Eivind Henden

Eivind er lærer i sløyd og naturfag ved Halsa ungdomsskole, og selvsagt også en handyman. Ettersom trykket har økt i MøreTyri har Eivinds tilstedeværelse også økt, og nå er han derfor deltidsantatt sammen med resten av sine brødre.

Kim Sørvik

Kim er en lun kar, som ikke velvillig stiller opp til fotografering, men på alt annet trør han gjerne til. Han gjør alt fra lagerstyring, til pakking og klargjøring av varer til utsendelser. Kim er også en racer på kjøkkenet, og serverer mer enn gjerne både gode varmretter, og en vittig kommentar til lunsj.

Peter Henden

Dette er den siste av de fire brødrene Henden som jobber i MøreTyri. Peter er ikke den som lager mest leven av gjengen, men han er et arbeidsjern med full kontroll på alt fra blanding av farger til lagerstyringen.

Vi satser på kvalitet fremfor kvantitet

– det vil si at vi henter frem det beste av gammel og ny kunnskap om trebeskyttelse, og setter sammen de beste råstoffene til produkter som blir så sterke og varige som det er mulig å få til. På denne måten får vi produkter som både tar vare på gamle tradisjoner og samtidig oppfyller dagens krav til miljø, varighet og utseende.

Tjære og linolje er unike naturprodukter!

Riktig sammensatt overgår de faktisk det meste av moderne syntetiske stoffer som til dels har vært med på å skade treverket i stedet for å beskytte det.

Rådgiving/veiledning

har 1. prioritet hos oss! Når du som kunde skal velge riktig produkt, er det viktig at du får faglig veiledning fra noen som kjenner produktene. Hos oss skal du alltid få den hjelp du trenger. Vi sender gjerne produktprøver før du bestemmer deg.

Dette sier våre kunder

Vi lette lenge etter en god måte å behandle eika på. Så kom vi over denne skjulte skatten av en familiebedrift. Far Vidar Henden begynte å utvinne fin tretjære av gammel tyrirot på slutten av 80-tallet. Det er fortsatt naturprodukter som gjelder for familien, og når det kommer til interiør er det mer spesifikt kaldpresset, edel linolje med fargepigmenter av naturlige mineraler. På Halsa på Nordmøre er det altså 5 ansatte i familiebedriften moretyri som «henter frem det beste av gammel og ny kunnskap om trebeskyttelse, og setter sammen de beste råstoffene til produkter som blir så sterke og varige som det er mulig å få til.» Man blir jo glad! Vi jublet høyt på kontoret da vi skjønte at vi kunne gå for en bygdeprodusert, naturlig olje!

Nuen

Det er noen år siden jeg har brukt produkter fra dere, men et bedre produkt skal du lete lenge etter. Da vi bygde vår hytte ble alt bygd i furu, vi ville behandle alle overflatene selv med maling o.l. Det største problemet var at vi ville ha et mørkt gulv, men ville ikke ha lakk da dette er for mye glans i etter vår smak. Etter lang leting på internett fant jeg dere!! Valget falt på kastanje interiørolje. Dette er brukt på alle furu-gulvene på hytta, hems og hemstrapp, dører, takbjelker og gulvlister. En stor jobb, men oljen gir ingen farveskiller og du er ikke avhengig av hvilken retning den påføres. Resten av hytten er malt i lyse farger og er en fin kontrast til resten. Takk for et flott produkt!!
Isaksen

Jeg bruker linoljemaling, eller andre egnede linoljeprodukter til overflatebehandlingen. Linoljemaling lar treverket puste og er på denne måten det mest skånsomme både for treverket og miljøet i sin helhet. Linoljemaling er svært allergivennlig og egner seg meget godt dersom en skal male møbler eller lignende til barnerom. I tillegg til å være slitesterk, skapes det et helt spesielt liv til den malte overflaten. Den friske duften av linolje maling kan også anbefales. Les mer om linolje produkter på nettsiden til Møretyri AS. De holder til i Halsa kommune på Nordmøre,  og leverer svært gode produkter.

Vakre vindauge

Å velge riktig interiørfarge er altså ikke enkelt…😅 Men etter myyye mye prøving, blanding og ikke minst – Fantastisk god service fra @moretyri – med mange tilsendte gratisprøver og blandehjelp – har vi ENDELIG funnet første fargen til loftstuo👏🏼😍 Att få den hjelpen og ikke minst muligheten til å prøve seg skikkelig fram, den får du ingen annen plass enn til @moretyri !! Tru meg, jeg har prøvd🤩👏🏼 #fargevalg #husbygge #stavlaft #møretyri #rekommenderasvarmt

Krutneset

Vi har bestemt oss for MøreTyri sin Tømmerolje i fargen Rødbrun De var utrolig kjappe med å sende prøver. Flytende prøver på småflasker som vi kunne prøvebeise selv. Når vi skulle bestille tømmmeroljen, kom varene levert etpar dager senere. Svært fornøyd med MøreTyri!
Bondalseidet

Vi har brukt Tyrill interiørolje fra Møretyri. Det er et naturlig og miljøvennlig produkt, basert på linolje og naturharpiks. Fargen heter antikkbrun. Jeg er vilt begeistret for dette produktet, altså. Veldig fin å jobbe med og er storfornøyd med resultatet!
Prosjekt Moens

De mest stilte spørsmålene

Her har vi samlet en del av de vanligste spørsmålene om våre produkt. Finner du derimot ikke svar på det du lurer på så ta gjerne kontakt med oss på mail eller per telefon.

T (+47) 71 55 60 99

M post@moretyri.no

Tåler produktene frost?

Ingen av våre produkter inneholder vann, og derfor tåler alle godt å stå i frost.

Hvor lenge står produktet seg?

Alle våre oljer står seg godt i flere år med tett emballasje.

Interiørolje, Terrasseolje og Tømmerolje (spesielt hvite nyanser) må man passe på å riste produktet godt før bruk. Sett f.eks kanna på hodet en stund.

Linoljemalingen bør man røre sammen med drill og malingsblander. Fjern eventuelt snerk først.

Hvor kaldt kan det være når man smører?

Tørketiden blir klart lengre jo kaldere det er. Det viktigste er at treverket er tørt. Linolje tørker i hovedsak ved hjelp av UV-strålene fra lyset, så temperaturen er ikke så viktig. Tømmerolje og Terrasseolje kan godt brukes på rundt 0 grader. Ved maling med Linoljemalingen bør temperaturen være noe høyere.

Hva bør jeg bruke på hagemøbler?

På hagemøbler er vår Terrasseolje absolutt best egnet. Les mer om Terrasseolje.

NYHET! I nettbutikken vår kan du enkelt se priser, beregne frakt, og legge inn bestilling på produkter, vareprøver og tilbehør.

Kontakt oss gjerne for mer informasjon

Del dine bilder med oss

MØRETYRI AS

Glåmsmyrvegen 163
6683 Vågland, NORWAY

Åpningstider

01.04 - 31.08: Mandag-Fredag: 0800-1600
01.09 - 31.03: Mandag-Fredag: 0800-1530
01.05 - 31.08: Lørdag : 1000-1400
01.09 - 30.04: Lørdag : Stengt