fbpx

Kvåsfossen

Møretyri har levert spesialblandet tømmerolje til det spennende prosjektet på Kvåsfossen, hvor sørnorsk laksesenter holde til. 

De skriver på sine hjemmesider at: 

«Vi har Norges lengste laksetrapp i tunell i fjellet under oss, og vi jobber stadig med å få på plass utfyllende informasjon om laksens liv og vandring. Vi har allerede fått på plass ei flott utstilling om Villaksen Salomons reise. Fra oppveksten i elva, turen til havet og vandringen tilbake til elva. Utstillingen er et utdrag fra boka om VIllaksen Salomon. Dette er anbefalt lesning for både store og små. Den er lærerik, samtidig som det er en fin og spennende historie. 

Vi har også vært så heldige å fått rigget opp Norges/Nordens mest omfattende utstilling om den Norske Elgen, «deres Majestet» eller «Skogens Konge». Dette er en veldig staselig opplevelse for store og små. 

Det er lagt ned ca 15 millioner kroner i å lage selve laksetrappa. Dette er en offentlig investering. Den gjør at laksen og sjøørreten nå kan vandre opptil ca. 36 km lenger i Lygna, til sammen ca 56 km fra fjord til fjell.

Laksetrappa er bygget som en funksjon, men det har blitt gjort grep slik at det også fremstår som en attraksjon som publikum kan slippe inn i. Nybygg på utsiden og utsmykking av tunnelene er en privat investering. Ca. 9 millioner private midler er lagt på bordet for å bygge Sørlandets storstue for laks og natur. Her har vi arealer for Kiosk/kafé, utstilling og lokaler til ulike arrangementer til ca. 100 personer.»

Les mer på Kvåsfossens hjemmesider her!

Foto: Tom Auger, Rever og Drage Arkitekter

Andre farger i tømmerolje

MØRETYRI AS

Glåmsmyrvegen 163
6683 Vågland, NORWAY

Åpningstider

01.04 - 31.08: Mandag-Fredag: 0800-1600
01.09 - 31.03: Mandag-Fredag: 0800-1530
01.05 - 31.08: Lørdag : 1000-1400
01.09 - 30.04: Lørdag : Stengt