fbpx

MøreTyri

Etablert i 1998 av daglig leder Vidar Henden med idéen om å kunne fremstille fin tretjære av gammel tyrirot ved hjelp av moderne teknikk.

I 2014 ble vi et AS, og i dag er vi totalt 5 ansatte, deriblant Vidars fire sønner: Peter, Erlend, Eivind og Vegard, og Kim. Idéen var å kunne fremstille fin tretjære av gammel tyrirot ved hjelp av moderne teknikk, og lage blandingsprodukter av tjære og andre naturprodukter som er nøye tilpasset ulike bruksområder innen trebehandling.

 

Her finner du oss

6683 VAGLAND, NORWAY.

T (+47) 71556099

M post@moretyri.no

Vi er ikke fornøyd før du er fornøyd!

Erlend Henden

En blid og trivelig alt-mulig-mann, som jobber mye med administrasjon og daglig drift. Erlend gjør alt fra fargeblanding til administrasjon og oppsett av nettbutikken. Det er som regel Erlend du treffer på telefonen, og han har alltid et godt tips eller god anbefaling til bruk av MøreTyris produkter.

Vegard Henden

Dette er MøreTyris egen MacGyver, minus signatursveisen. Vegard lager egne maskiner av det han måtte finne, og har alltid en smart løsning til et hvert behov som måtte dukke opp. Man kan mildt sagt si at han er en ressurs i alle ledd av MøreTyris produksjon og drift.

Eivind Henden

Eivind er lærer i sløyd og naturfag ved Halsa ungdomsskole, og selvsagt også en handyman. Ettersom trykket har økt i MøreTyri har Eivinds tilstedeværelse også økt, og nå er han derfor deltidsantatt sammen med resten av sine brødre.

Kim Sørvik

Kim er en lun kar, som ikke velvillig stiller opp til fotografering, men på alt annet trør han gjerne til. Han gjør alt fra lagerstyring, til pakking og klargjøring av varer til utsendelser. Kim er også en racer på kjøkkenet, og serverer mer enn gjerne både gode varmretter, og en vittig kommentar til lunsj.

Peter Henden

Dette er den siste av de fire brødrene Henden som jobber i MøreTyri. Peter er ikke den som lager mest leven av gjengen, men han er et arbeidsjern med full kontroll på alt fra blanding av farger til lagerstyringen.

Vi satser på kvalitet fremfor kvantitet

– det vil si at vi henter frem det beste av gammel og ny kunnskap om trebeskyttelse, og setter sammen de beste råstoffene til produkter som blir så sterke og varige som det er mulig å få til. På denne måten får vi produkter som både tar vare på gamle tradisjoner og samtidig oppfyller dagens krav til miljø, varighet og utseende.

 

Tjære og linolje er unike naturprodukter!

Riktig sammensatt overgår de faktisk det meste av moderne syntetiske stoffer som til dels har vært med på å skade treverket i stedet for å beskytte det.

 

Rådgiving/veiledning

har 1. prioritet hos oss! Når du som kunde skal velge riktig produkt, er det viktig at du får faglig veiledning fra noen som kjenner produktene. Hos oss skal du alltid få den hjelp du trenger. Vi sender gjerne produktprøver før du bestemmer deg.

Dette sier våre kunder

Vi har brukt Tyrill interiørolje fra Møretyri. Det er et naturlig og miljøvennlig produkt, basert på linolje og naturharpiks. Fargen heter antikkbrun. Jeg er vilt begeistret for dette produktet, altså. Veldig fin å jobbe med og er storfornøyd med resultatet!
Prosjekt Moens

Det er noen år siden jeg har brukt produkter fra dere, men et bedre produkt skal du lete lenge etter. Da vi bygde vår hytte ble alt bygd i furu, vi ville behandle alle overflatene selv med maling o.l. Det største problemet var at vi ville ha et mørkt gulv, men ville ikke ha lakk da dette er for mye glans i etter vår smak. Etter lang leting på internett fant jeg dere!! Valget falt på kastanje interiørolje. Dette er brukt på alle furu-gulvene på hytta, hems og hemstrapp, dører, takbjelker og gulvlister. En stor jobb, men oljen gir ingen farveskiller og du er ikke avhengig av hvilken retning den påføres. Resten av hytten er malt i lyse farger og er en fin kontrast til resten. Takk for et flott produkt!!
Isaksen

Jeg bruker linoljemaling, eller andre egnede linoljeprodukter til overflatebehandlingen. Linoljemaling lar treverket puste og er på denne måten det mest skånsomme både for treverket og miljøet i sin helhet. Linoljemaling er svært allergivennlig og egner seg meget godt dersom en skal male møbler eller lignende til barnerom. I tillegg til å være slitesterk, skapes det et helt spesielt liv til den malte overflaten. Den friske duften av linolje maling kan også anbefales. Les mer om linolje produkter på nettsiden til Møretyri AS. De holder til i Halsa kommune på Nordmøre,  og leverer svært gode produkter.

Vakre vindauge

Vi har bestemt oss for MøreTyri sin Tømmerolje i fargen Rødbrun De var utrolig kjappe med å sende prøver. Flytende prøver på småflasker som vi kunne prøvebeise selv. Når vi skulle bestille tømmmeroljen, kom varene levert etpar dager senere. Svært fornøyd med MøreTyri!
Bondalseidet

De mest stilte spørsmålene

Her har vi samlet en del av de vanligste spørsmålene om våre produkt. Finner du derimot ikke svar på det du lurer på så ta gjerne kontakt med oss på mail eller per telefon.

T (+47) 71 55 60 99

M post@moretyri.no

Tåler produktene frost?

Ingen av våre produkter inneholder vann, og derfor tåler alle godt å stå i frost.

Hvor lenge står produktet seg?

Alle våre oljer står seg godt i flere år med tett emballasje.

Interiørolje, Terrasseolje og Tømmerolje (spesielt hvite nyanser) må man passe på å riste produktet godt før bruk. Sett f.eks kanna på hodet en stund.

Linoljemalingen bør man røre sammen med drill og malingsblander. Fjern eventuelt snerk først.

Hvor kaldt kan det være når man smører?

Tørketiden blir klart lengre jo kaldere det er. Det viktigste er at treverket er tørt. Linolje tørker i hovedsak ved hjelp av UV-strålene fra lyset, så temperaturen er ikke så viktig. Tømmerolje og Terrasseolje kan godt brukes på rundt 0 grader. Ved maling med Linoljemalingen bør temperaturen være noe høyere.

Hva bør jeg bruke på hagemøbler?

På hagemøbler er vår Terrasseolje absolutt best egnet. Les mer om Terrasseolje.

Vi gjør vårt beste for at du skal være fornøyd

Våre salgs- og leveringsbetingelser:

  • Standardvarer sendes vanligvis samme dag ved bestilling før kl.12.00
  • Rask levering, 1-3 dager
  • For spesialblandinger må det påberegnes noen dager ekstra levering
  • Eksempel på fraktpris: 10L til Oslo 229,- inkl. mva.
  • Faktura sendes ca. 3 dager etter levering
  • Vi sender gratis fargeprøver

Kontakt oss gjerne for fargeprøver, bestilling, eller mer informasjon

Tjære og linolje er unike naturprodukter

MØRETYRI AS

Glåmsmyrvegen 163
6683 Vågland, NORWAY

Åpningstider

01.04 – 31.08: Mandag-Fredag: 0800-1600
01.09 – 31.03: Mandag-Fredag: 0800-1530
01.05 – 31.08: Lørdag : 1000-1400
01.09 – 30.04: Lørdag : Stengt